O naszym miodzie akacjowym

Nasz miód akacjowy to absolutny klasyk wśród miodów! Jego delikatny słodki smak i aromat zadowolą podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. To idealny rodzaj miodu do wszelkich dań i deserów, ponieważ przez bardzo długi czas zachowuje płynną konsystencję.

Miód lipowy – dlaczego warto wybrać?

Każdy miód lipowy charakteryzuje się wyjątkowo słodkim smakiem oraz intensywnością aromatu. Głęboka, złocista barwa jest charakterystyczna dla miodu lipowego. Polecany na przeziębienia, działa przeciwkaszlowo, jest cenionym środkiem w medycynie, który pomaga przy schorzeniach układu oddechowego oraz wspomaga leczenie stanu zapalnego.

Miód gryczany – jakie posiada właściwości?

Miód gryczany to miód o niezwykle intensywnym i głębokim smaku – podobnie jak jego głęboki ciemnobrunatny kolor. W przeciwieństwie do innych miodów miód gryczany krótko utrzymuje płynną konsystencję. Szczególnie polecamy go do wypieków ze względu na wspomniany intensywny smak.

Zdecyduj się na miód wielokwiatowy!

Pyszny miód wielokwiatowy jest najbardziej uniwersalnym miodem dostępnym na rynku. Nadaje się do słodzenia i występuje w różnych barwach, od kremowej po odcień ciemnego bursztynu. Zależnie od składu proces krystalizacji takiego miodu może nastąpić szybciej lub później.

Miód spadziowy – co warto wiedzieć?

Każdy miód spadziowy to gwarancja intensywnego, żywicznego smaku oraz aromatu. Występuje jako miód o ciemnej barwie. Uważany za miód wyjątkowo sprawdzający się w lecznictwie jako miód o działaniu bakteriobójczym. Sprawdza się również przy męczącym kaszlu, ponieważ działa wykrztuśnie.