Syrop imbirowy na miodzie 230ml
towar niedostępny
Opis
Syrop Imbirowy – na miodzie– bez cukru -
Rozgrzewająca moc imbiru działa pomocniczo w infekcjach górnych dróg oddechowych, przeziębieniach oraz grypie.
Składniki: 60% napar ze świeżego Imbiru, 39% miód nektarowy wielokwiatowy, sok z cytryny, kwas askorbinowy (przeciwutleniacz)
Minimalna pojemność netto: 230ml
Wartość odżywcza 100g produktu: wartość energetyczna: 706kJ/ 166kcal, tłuszcz: 0,04g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0g, węglowodany: 41g, w tym cukry: 36g, błonnik: 0,1g, białko: 0,3g, sól: 0,01g.
Syrop z imbiru i miodu – bukiet smaku i aromatu
Wyjątkowy, wyrafinowany smak, głęboka miodowa słodycz, delikatna gorzkawa nuta i sporo pikantności – taki jest nasz wyborny syrop imbirowy. Ten odżywczy, pobudzający i rozgrzewający eliksir to prawdziwy rarytas wśród syropów, produkt o silnym działaniu przeciwzapalnym. Nie tylko zatem cudownie smakuje i przynosi ukojenie zmysłom, ale i aktywuje układ odpornościowy do walki z sezonową niedyspozycją, usprawnia trawienie i oczyszcza. Dodasz go do chłodnego napoju, wody i ciepłej herbaty lub skosztujesz prosto z łyżeczki. Przygotowany na bazie wyłącznie naturalnych składników, obdarzony niezwykłą, intensywnie ochrową barwą i cudowną słodyczą sprawia, że nie sposób mu się oprzeć. Korzystając z uroków tej unikatowej wyciągu, warto jednak zachować umiar, gdyż nie na każdego syrop imbirowy działał będzie równie doskonale.
Syrop imbirowy – właściwości zdrowotne i odżywcze
Syrop z imbiru i miodu nie tylko wybornie pachnie i smakuje, lecz także skrywa w sobie ogromne bogactwo wartości odżywczych o korzystnym dla zdrowia działaniu. Znajdziemy tu witaminy (C, E, A, K oraz z grupy B), minerały (jak: wapń, potas, fosfor, żelazo, molibden, magnez), mnóstwo wzmacniających węglowodanów oraz związków o działaniu przeciwzapalnym, przeciwgrzybicznym i antywirusowym. Te ostatnie występują w syropie imbirowym w tak imponujących ilościach, że eliksir ten słynie jako jeden z najlepszych naturalnych środków na przeziębienie i infekcje górnych dróg oddechowych. Dodatkowo możemy liczyć na znaczna poprawę odporności i samopoczucia, jeśli tylko wprowadzimy na stałe do swojej diety niewielkie ilości syropu imbirowego. Cena tego specyfiku – nieco ponad 20 zł za 230-ml butelkę, jest stosunkowo niewysoka w porównaniu z korzyściami zdrowotnymi, jakie ze sobą niesie regularne spożywanie syropu z miodu i imbiru.
Naturalny syrop imbirowy - gdzie kupić i jak dawkować?
W przypadku infekcji syrop imbirowy warto włączyć do diety natychmiast po pojawieniu się objawów chorobowych, stosując około 3 łyżek na dobę. Natomiast zapobiegawczo i wzmacniająco wystarczy codzienna porcja w ilości 1,5 łyżeczki na czczo lub tuż przed snem. Odradza się spożywanie imbiru osobom z chorobami przewodu pokarmowego, dzieciom do 12. miesiąca życia, cierpiącym na nadciśnienie oraz cukrzykom. Ponieważ syrop z imbiru i miodu nie jest mieszanką szczególnie trudną do samodzielnego przygotowania, z powodzeniem można spróbować stworzyć produkt o odpowiednich właściwościach w swojej kuchni. Jeśli jednak chcemy mieć pewność co do jakości ekstraktu, najlepiej korzystać z zaufanego źródła, w którym co sezon zaopatrzymy się w odpowiednie zapasy syropu imbirowego. Sklep, taki jak Krupiec - bezpośredni producent świetnych, całkowicie naturalnych produktów tworzonych na bazie pszczelich wytworów prosto z pasieki – będzie najlepszym wyborem!